Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fant halen til AirAsia-flyet

Et skip har funnet halen til det savnede flyet fra AirAsia. 30 personer er funnet døde.

Fredag søkte et marineskip med sonar i havet utenfor Indonesia. Sonaren fanget opp omrisset til halen til det styrtede flyet fra AirAsia. Den ligger på 29 meters dyp.

49 år gamle Hayati Luthfiah Hamid ble gravlagt torsdag. Hun var blant de 162 menneskene på AirAsias fly fra Indonesia til Singapore. Flyet forsvant fra radaren etter 42 minutter søndag. 30 personer er funnet døde i sjøen. Hamid hadde tre andre slektninger om bord på flyet.

– Huset deres har vært et kaos siden søndag. Alle i nabolaget kjenner en som satt på flyet, sier en nabo til nyhetsbyrået AFP.

Rednings-mannskapene har slitt med å søke etter det styrtede flyet. I fem dager har været vært dårlig. Fredag kunne de endelig sende dykkere ned i sjøen. Helikoptre søker fra lufta. Flere skip med søkeutstyr er også med i letingen. Håpet er å finne vraket og de såkalte sorte boksene. De kan vise hvilke bevegelser flyet gjorde og om alt det tekniske fungerte. De viser også hva pilotene sa til hverandre.

Et bilde fra området viser en stor, mørk ting på havbunnen i Javasjøen. Det er på 50 meters dyp. Myndighetene er ennå ikke sikre på om det er flyet.

– Jeg håper at de siste opplysningene stemmer, og at flyet er blitt funnet. La oss alle håpe sammen. Dette er så viktig, skrev AirAsias sjef Tony Fernandes på Twitter torsdag.

Det var dårlig vær og tordenskyer da flyet forsvant. Pilotene hadde rett før bedt om å få fly høyere og mer til venstre.

LES MER HER: Har funnet det savnede flyet