Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Fant ny blond jente hos romfamilie

Enda ei blond, lita jente er funnet hos en romfamilie. Det melder irske medier.

Irske medier melder at det er funnet enda en blond jente hos en romfamilie. Det skal være i Dublin i Irland, skriver nrk.no.

Jenta er nå blitt tatt fra familien, skriver avisa Independent. Familien sier at jenta ble født i landet i 2006. Men irsk politi fant ikke noen informasjon om henne da de sjekket sykehusene, skriver Independent.

LES MER HER: Hvem er denne jenta?

Nylig ble en annen blond jente funnet i en romleir i Hellas. Et par sa de var jentas foreldre. Men politiet mistenkte at de hadde henne ulovlig. Tester viste at de ikke var foreldrene til jenta.

Paret er nå siktet for bortføring. De sier at de har fått jenta av en mor som ikke selv kunne ta vare på henne. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Jenta ble først sagt å være fire år. Men hun kan også være mellom fem og sju år. Jenta kalles Maria.

LES MER HER: Flere teorier om mystiske Maria

Politiet innrømmer at det kan ta tid å løse saken. De finner ikke Maria i lister over savnede personer hos det europeiske politiet Interpol.

Folk i romleiren sier at Marias foreldre er fra Bulgaria. De lot datteren bli igjen hos det siktede paret, sier folk i romleiren.

– Vi er gode mennesker. Vi har tatt vare på jenta som om hun skulle være en av oss. Og nå blir vi beskyldt for både barnerov og det som verre er. Vet du hva det kalles? Det kalles rasisme. Bare fordi vi er sigøynere, så skal stor-samfunnet ta barna fra oss, sier Georgiou til vg.no. Han er en av dem som bor i leiren.