Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fare for skogbrann 100 steder i Norge

Flere steder i Norge er det stor fare for skogbrann.

Våren har vært tørr flere steder i landet. Det gir fare for skogbrann flere steder i Norge. Det gjelder omtrent 100 steder, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Faren for skogbrann øker for hver dag som går, sier Erik Sørhagen til nyhetsbyrået NTB. Han jobber Innlandet 110-sentral.

Bål i utmark kan være farlig. Folk bør også la være å tenne ild i innmarka.

– Kanskje du bare skal brenne noe gress og tror du har kontroll. Men det kan raskt spre seg til utmark og åpen skog, sier Sørhagen.

Se oversikten hos Yr her.

Stor fare varsles med oransje farge. Det er stor fare i flere fylker. Det gjelder spesielt i Hedmark, Trøndelag, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Noen steder er det fare. Det varsles med gul farge. I flere fylker er det liten fare. Det varsles med grønn farge. Det gjelder blant annet Finnmark, Nordland, Telemark og Agder-fylkene.

Husk at det er forbudt å tenne bål i utmark i Norge. Forbudet gjelder fra 15. april og varer til 15. september. Reglene kom i 2016. Unntak er bål som helt klart er ufarlige. I tillegg finnes egne godkjente bålplasser. Søk på nettet etter godkjente bålplasser i din kommune.

– Det er fortsatt lov å bruke godkjente bålplasser. Men også der ber vi folk være varsomme og bruke fornuft, sier Sørhagen til NTB.