Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Feirer dronningen med stillhet

Korona-viruset går hardt ut over Storbritannia. Samtidig fyller dronning Elizabeth 94 år. Feiringen blir uten salutt og ringende klokker.

Britenes dronning Elizabeth fyller 94 år 21. april. Men feiringen blir ikke slik den pleier. Årsaken er at mange i landet dør av korona-viruset.

Til vanlig feires dronningen med salutt fra kanoner. Hun har selv bestemt at det ville være upassende i år. Det er samtidig som tusener dør av covid-19. Det er sykdommen som korona-viruset gir.

Dronningen ble gift og kronet i kirken Westminster Abbey. Den er for tiden stengt. Derfor kommer den ikke til å ringe med klokkene for å feire.

Dronning Elizabeth har flyttet ut av hovedstaden London. Hun er på Windsor slott både hverdager og på bursdagen sin. Hun er sammen med ektemannen prins Philip. Det kommer ingen gjester til dem på 94-årsdagen.

Dronningen blir vanligvis feiret flere ganger i året. 21. april er den egentlige bursdagen hennes. Men hun har også flere offisielle bursdager. I Storbritannia markeres den andre lørdagen i juni. Mens andre deler av Samveldet bruker andre datoer. Det er som regel om sommeren, når sjansen for pent vær er størst.