Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Femte nordmann bekreftet død

56 år gamle Victor Sneberg er funnet død i Algerie. Han var den siste av de fem nordmennene som var savnet etter terrorangrepet.

Fem nordmenn var savnet etter terrorangrepet i Algerie. Nå er alle funnet døde blant de 38 drepte gislene. Den siste savnede var 56 år gamle Victor Sneberg. Han ble funnet torsdag.

LES MER HER: Slik ser det ut på gassanlegget i Algerie

– Fem venner og kollegaer på jobb for Statoil kommer aldri mer hjem til sine kjære. Våre tanker og dypeste medfølelse går først og fremst til familiene, venner og kolleger som har mistet sine kjæreste. Alle i Statoil føler med dem i sorgen. Nå kommer en tid hvor de berørte trenger vår støtte og omsorg, sier Statoils sjef Helge Lund i en pressemelding.

LES MER HER: Advarte mot terror i Algerie

Onsdag 15. januar angrep islamistiske terrorister et gassanlegg i Algerie. Det ble drevet av det norske oljeselskapet Statoil, British Petroleum og algeriske Sonatrach.

Terroristene tok gisler. Dagen etter tok algeriske soldater seg inn i anlegget. 38 gisler ble funnet drept da aksjonen var over.

17 ansatte fra Statoil jobbet ved gassanlegget In Aménas. 13 av dem var nordmenn. Åtte kom seg i sikkerhet, men fem var savnet. En spesial-gruppe fra Utenriks-departementet og Kripos har lett etter de savnede.

Fredag kom beskjeden om at tre nordmenn var funnet døde. Det var 58 år gamle Tore Bech, 35 år gamle Thomas Snekkevik og 55 år gamle Hans M. Bjone. Lørdag kom beskjeden om at 43 år gamle Alf Vik var funnet. Kistene med disse fire kom til Norge onsdag.