Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fikk bombe i posten

En person ble skadd av et brev med en bombe i. Det skjedde hos Det internasjonale pengefondet (IMF) i Paris.

Politiet sier en person ble skadd av en bombe. Den lå i et brev og eksploderte da brevet ble åpnet. Personen ble skadd på hendene og i ansiktet. Men skadene er ikke alvorlige. Politiet har ikke sagt mer enn det. Angrepet skjedde i Paris i Frankrike ved Det internasjonale pengefondet (IMF).

– Dette er et feigt angrep. Vi skal fortsette å gjøre jobben vår på samme måte. Selv om noen forsøker å skremme oss, sa Christine Lagarde. Hun er sjef for IMF.

Onsdag ble en annen slik bombe oppdaget før den eksploderte. Den lå også i et brev. Brevet var sendt til ministeren for økonomi i Tyskland, Wolfgang Schäuble.

En gresk gruppe sier de sendte bomben til Tyskland. Gruppen kaller seg Conspiracy of Fire Nuclei. USA kaller gruppen terrorister. De skal ha sendt flere slike bomber før. Men det er lenge siden sist. Politiet i Hellas trodde gruppen ikke fantes lenger.

Gruppen er anarkister. De mener at staten ikke har rett til å bestemme over folk.

Tyskland og Den europeiske union (EU) har bestemt mye over Hellas. Fordi Hellas manglet penger og måtte låne av EU. Mange i Hellas mener at Tyskland bestemmer for mye over Hellas.

Politiet har ikke sagt om det var den greske gruppen som sendte bomben til IMF. Men IMF har vært med på å låne penger til Hellas. Og har vært med på å bestemme over Hellas på samme måte som Tyskland.