Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fire av de døde i var barn

Torsdag ble over 70 mennesker funnet døde i en lastebil i Østerrike. Fire av dem var barn.

Det kommer frem på en pressekonferanse i dag.

Over 70 døde personer ble funnet døde i en lastebil torsdag. 59 av de døde var menn. Åtte var kvinner. Fire var barn, og ett av barna var en ett eller to år gammel jente.

Ifølge etterforskningen var de fleste av de omkomne flyktninger fra Syria. Politiet tror at de døde fordi de ble kvalt.

Politiet har jobbet hardt det siste døgnet med å finne ut hva som har skjedd. Nå bekrefter politiet i Østerrike at tre personer er pågrepet. Alle tre er bulgarere. Politiet tror den ene av dem eier av lastebilen. De to andre er mistenkt for å ha kjørt bilen på ulike tidspunkter.

Politiet tror en rumensk-bulgarsk organisasjon står bak menneskesmuglingen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Ifølge avisa Kronen Zeitung ble de tre bulgarerne pågrepet i Ungarn. En talsmann for østerriksk politi sier det er usikkert når de kan utleveres til Østerrike.

Bilen ble funnet langs en motorvei i nærheten av grensa til Ungarn. Politiet undersøkte den fordi de hadde fått meldinger om stram lukt.

Politiet trodde først at det var mellom 20 og 50 lik i bilen. Personene hadde antakelig vært døde en stund. Derfor var det vanskelig for politiet å identifisere dem. De kunne ikke se om det var kvinner eller menn.

Politiet tror at lastebilen har stått parkert langs motorveien siden onsdag kveld. Den kvelden kjørte bilen over grensen fra Ungarn.

Flere aviser skriver at det var både flyktninger og migranter i bilen. Politiet tror at de var døde da bilen krysset grensa.

Saken etterforskes som drap og menneskesmugling.