Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fire skadd i okseløp

Fire personer ble skadd og måtte legges inn på sykehus. Det var etter at de deltok i årets første okseløp i Pamplona i Spania.

Mandag ble fire personer ble skadd og måtte leggest inn på sykehus i Pamplona i Spania. De var etter at de deltok i det første av de tradisjonelle okseløpene i Pamplona. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Ifølge Røde Kors i Spania ble en av løperne stanget i låret. Tre andre fikk beinbrudd under løpet som varte i 2 minutter og 25 sekunder.

De daglige okseløpene i Pamplonas gater er en del av den berømte San Fermin-festivalen. Den varer i ni dager. Deltakerne i løpene er kledd i hvitt med røde halstørkler. Flere har tatt seg en «styrkedrikk» eller to før de løper foran oksene. Det vil si at de har drukket alkohol. Løpene skjer hver morgen klokka 08.00 under festivalen.

15 mennesker har dødd i okseløpene. Det er siden de begynte å registrere dødsfallene i 1911. Sist gang var i 2010. I fjor ble 50 sendt til sykehus med skader. Få av dem som blir skadd, blir truffet av oksenes horn. De fleste faller, blir slått over ende eller trampet ned av dyrene.