Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flere flykter fra Syria

Over 100.000 mennesker flyktet fra Syria i august. Opprørerne hevder at regimet ødelegger tilfeldige folks hus.

Konflikten i Syria blir stadig verre. Over 100.000 mennesker flyktet fra Syria til nabolandene i august. Det melder verdens-organisasjonen FN. Det er det høyeste antallet flyktninger siden konflikten i Syria startet i mars i fjor.

Hjelpe-organisasjonen Røde Kors møtte Syrias president Bashar al-Assad. De prøver å få humanitær hjelp inn i Syria. Assad skal ha sagt at han støtter Røde Kors så lenge de ikke tar side i konflikten.

LES MER HER: Truer med å be om hjelp fra al-Qaida

Opprørere i Syria sier at den syriske hæren bruker bulldosere. De ødelegger tilfeldige hus og butikker. Slik skal de straffe alle for opprøret, mener aktivistene.

Minst 200 hus og butikker er rasert eller brent ned i byen Deraa de siste dagene. Byen ligger sør i Syria. 40.000 mennesker er på flukt til nabolandet Jordan. Mandag ble flere hus i det fattige Tawahin-distriktet i Damaskus-provinsen ødelagt av bulldosere. Det sier folk som bor der.

– Bulldoserne raserer butikker og hus. Innbyggerne er i gatene, forteller en kvinne, ifølge nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Gir opp Syria

Soldater skal ha tvunget folk til å male over ord som var skrevet på vegger. Der sto det slagord mot regimet. I stedet måtte folk skrive slagord som hyller president Bashar al-Assad, sier aktivister.