Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flere hundre drept i Sør-Sudan

Flere hundre mennesker er drept i byen Pieri i Sør-Sudan. Det melder organisasjonen Leger uten grenser.

Mange hundre vanlige folk skal ha blitt drept. Det var i et angrep i byen Pieri i Sør-Sudan torsdag morgen. Hjelpe-organisasjonen Leger Uten Grenser har et sykehus i byen. Det ble plyndret og delvis brent ned. En av organisasjonens lokalt ansatte er drept, sammen med hele sin familie. 17 andre mennesker som jobber for Leger uten grenser er fortsatt savnet. Det skriver organisasjonen på sine nettsider.

LES MER HER: Et nytt land blir til

Mange hundre skal være skadd. Men det er vanskelig å få oversikt over hvor mange som er drept og skadd, skriver organisasjonen. I tillegg til byen Pieri, ble 12 landsbyer i området angrepet. Folk som bor i Pieri sier at 400 mennesker ble drept. Mange kvinner og barn er blant dem. Rundt halvparten av husene i byen skal være ødelagt.

LES MER HER: – Nesten 100 drept i Sør-Sudan

– Vi er i sjokk og dyp sorg over at en av våre hjelpe-arbeidere er drept, og at 17 fortsatt er savnet. Vi fordømmer angrepet på det sterkeste. Pasienter og helse-arbeidere skal føle seg trygge på våre sykehus. Dette er helt uakseptabelt, sier sykepleier Rakel Ludviksen. Hun har lang erfaring fra hjelpe-arbeid i Sør-Sudan.

Leger Uten Grenser har behandlet over 100 pasienter etter angrepet. De fleste av de skadde er kvinner og barn. De har skader etter å ha blitt skutt.

LES MER HER: 80.000 mennesker på flukt

– Det er vanskelig å ta innover seg omfanget av dette angrepet, vi jobber fortsatt med å få oversikt over døde og sårede, sier Ludviksen.

– Det er enorme skader. Vann-kilder som er livs-viktige for folk er ødelagt. Folk gjemmer seg i skogen om natten. De er redde for nye angrep. Ofrene har behov for husly, mat og drikkevann. Myndighetene i Sør-Sudan, andre land og hjelpe-organisasjoner må sende hjelp raskt, sier Ludviksen.