Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Flere terrorangrep i helga

Bomber eksploderte i Tyrkia, Egypt, Somalia, Jemen og Nigeria. Mange er drept.

To bomber eksploderte i Istanbul i Tyrkia. Det melder nyhetsbyrået NTB. Minst 38 mennesker døde. 30 av dem var politimenn. Det skjedde lørdag kveld.

Tyrkiske myndigheter sier kurdere sprengte bomba. Det er en folkegruppe i Tyrkia. De har en gerilja som kalles PKK. Myndighetene sier det var samme type bombe som de pleier å bruke. PKK har ikke sagt at de gjorde det.

Den første bomba var inni en bil. Målet for angrepet var å drepe politifolk. Den andre bomba sprengtes i en park. Den skal ha vært på en selvmordsbomber.

En kirke ble angrepet i Kairo i Egypt, melder NTB. En bombe eksploderte. 25 mennesker ble drept. De var på messe om morgenen søndag. 49 ble skadd. De fleste ofrene skal være kvinner og barn. De kristne er minoritet i Egypt. Ingen har tatt ansvaret for eksplosjonen.

I Jemen ble 50 mennesker drept. Det var i et selvmordsangrep. Det skjedde i en militærleir i byen Aden. Alle som døde var soldater. Terrorgruppa Den islamske stat (IS) sier at de gjorde det.

To kvinner sprengte seg selv i Nigeria, melder NTB. 45 mennesker ble drept. Det var på et marked. Kvinnene var fra den islamistiske gruppa Boko Haram.

En bilbombe eksploderte i Mogadishu i Somalia. Minst 30 personer er drept, skriver NTB. Minst fem av dem er politifolk. Rundt 50 skal være skadd.