Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fly har funnet gjenstander i havet

Et kinesisk fly har funnet «mistenkelige gjenstander» i havet.

Et fly har funnet «mistenkelige gjenstander» i havet. Flyet er kinesisk. Det deltar i letingen etter flyet fra Malaysia Airlines som er borte. Det melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Det skal være funnet to store gjenstander med mange små, hvite gjenstander rundt. Gjenstandene skal være spredt på et område på flere kilometer. De to store delene skal være hvite og firkantede.

Flyet som har funnet gjenstandene er et militærfly. Flyet har gitt opplysninger om stedet de fant gjenstandene til den australske hoved-redningssentralen. Den kinesiske båten Xuelong er på vei til stedet.

Det kinesiske flyet reiste fra Perth i Australia for å lete. Området flyet leter i har vist satellittbilder av gjenstander i havet før.

Det er 16 dager siden flyet fra Malaysia Airlines forsvant. De fleste av dem som var på flyet var kinesiske.

Den australske redningstjenesten AMSA har fått vite hva det kinesiske flyet har sett. AMSA vil sende andre fly som skal se om de også finner gjenstandene.

USA sin marine flyr inn spesialutstyr. Det skal kunne finne flyets «svarte boks». Slike bokser er egentlig oransje og hvert fly har to stykker. Den ene tar opp lyder inne i cockpiten der pilotene sitter og styrer flyet. Den andre boksen har informasjon om hvor flyet har reist, hvor høyt det har flydd og hvor fort det har flydd. Boksene tåler krasj, brann og vann. De er viktige for å forstå hva som har skjedd.

Les mer: Norsk skip deltar i søk etter savnet fly