Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Føler seg urettferdig behandlet

Donald Trump er en populær kandidat til presidentvalget i USA. Men nye valgregler kan ødelegge for han.

Donald Trump er fortsatt en populær kandidat til å bli president i USA. Men de siste ukene har det blitt vanskeligere. Han blir kritisert av mange fordi han har negativt syn på rettighetene til kvinner og innvandrere. Heller ikke Det republikanske partiet ønsker at Trump skal bli president for partiet.

 

For noen måneder siden endret partiet valgreglene sine. Trump mener endringen skjedde for å forhindre at han skal vinne nok delegater til å bli partiets presidentkandidat. I forrige uke vant Trump valget i delstaten Colorado. Likevel kan det hende at konkurrenten Ted Cruz får flest delegater på grunn av de nye reglene. Det mener Trump er urettferdig, skriver avisen VG.

 

Trump eller Cruz må vinne til sammen 1.237 delegater for å få nominasjonen som presidentkandidat for det republikanske partiet. Tirsdag hadde Trump 742 delegater mens Cruz hadde 529 delegater.

 

Trump var favoritt til å vinne nominasjonsvalget i delstaten New York tirsdag. 95 delegater kan vinnes av kandidatene. Det er ennå ikke klart hvem som vant valget i New York.