Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Foreslår å straffe homofile med fengsel

Homofile har det vanskelig i Egypt. Organisasjon reagerer på et nytt lovforslag.

Det er ikke forbudt å være homofil i Egypt. Men det betyr ikke at homofile har det lett i landet. Nå er det foreslått en ny lov. Den gjør det straffbart å ha sex med det samme kjønnet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Dette er diskriminerende, sier Najia Bounaim. Hun jobber for organisasjonen Amnesty International. Hun mener forslaget er et stort tilbakesteg for homofile.

Folk kan straffes med ett til fem års fengsel.

Myndighetene i Egypt har pågrepet homofile den siste tiden. Det skjedde blant annet etter at noen heiste et regnbueflagg under en konsert. 31 personer ble arrestert, ifølge myndighetene. Amnesty sier at over dobbelt så mange ble arrestert.

I mange land i Vesten kan homofile gifte seg. De kan få barn sammen. Men i andre land er det mye vanskeligere å være homofil.

President Abdel Fattah al-Sisi i Egypt har gjort det tøffere for homofile. Han tok over makta i 2014. Det skriver avisa Aftenposten.

I Tsjetsjenia har homofile fortalt om tortur og drap. Og i Indonesia ble to unge menn dømt til å bli slått med stokker.

I Egypt kan også regnbueflagget bli forbudt. Det er et symbol for homofil kjærlighet.

– Dette er forferdelig, det kan ikke sies på annen måte, sier Ingvild Endestad til framtida.no. Hun er leder for Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.