Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Forteller om mishandling og drap

Overlevende etter ulykken i Middelhavet sier de ble mishandlet. Kapteinen er mistenkt for å ha senket båten med vilje.

Bare 28 mennesker overlevde forliset i Middelhavet søndag. Trolig døde opp mot 800 flyktninger som kom med båt fra Libya.

Flere av de overlevende har fortalt at de ble mishandlet. Det skjedde mens de satt på en bondegård i Libya og ventet på at de skulle reise med båt over Middelhavet.

Flyktningene ble fraktet i gummibåter ut til fiskebåten de reiste med. En mann skal også ha blitt drept da han reiste seg i gummibåten uten lov.

En 16-åring på vei til Norge er blant vitnene. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Gutten skulle til en tante i Norge, sier organisasjonen Redd Barna. Han er nå på et asylsenter på Sicilia i Italia. Gutten sier han fortsatt planlegger å dra til Norge.

16-åringen har sagt at han reiste fra Somalia over ørkenen i Sudan i 2014. Foreldrene hans betalte menneskesmuglere for reisen. Ved grensa til Libya skal han ha blitt holdt som fange i ni måneder. Da foreldrene betalte mer, fikk han reise videre. I Libya ble han holdt på en bondegård sammen med hundrevis av andre. Etter en måned ble de fraktet til fiskebåten som sank.

Kapteinen Mohamed Ali Malek kan ha krasjet båten med vilje. Det mener politiet i Italia. De mener han krasjet mot et annet skip tre ganger for å senke fiskebåten med flyktningene på.

27 år gamle Malek fra Tunisia nekter for at han var kapteinen. Han hevder han bare var passasjer på båten.

LES MER HER: – 1.750 flyktninger har druknet

LES MER HER: Norge skal sende skip så raskt som mulig