Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Fortsatt mange savnet etter ras

Til nå er det funnet 24 døde i et jordras. Raset var i Washington i USA. Fortsatt er mange savnet.

Lørdag tok et ras med seg 50 hus og mange biler. Raset var i delstaten Washington i USA. Til nå har hjelpemannskapet funnet 24 døde. Fortsatt er 90 mennesker savnet. Det er også 35 mennesker til som redningsarbeiderne ikke vet hvor er. Det sier John Pennington. Han er sjef for redningsarbeidet. 
Redningsarbeiderne håper de finner mange av dem som er savnet. De ber om at folk sier fra hvor de er. Samtidig er redningsarbeiderne redde for at mange kan ha vært i husene sine da raset gikk. Mange hadde fri siden raset gikk på en lørdag.

Brannsjef Travis Hots håper de vil finne overlevende i området der raset gikk. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi har ikke mistet håpet om at det kan være en mulig å finne noen, sier Travis Hots. Han er brannsjef i Snohomish i Washington. 

Det er vanskelig å lete etter de som er savnet. Det er mye kvikkleire i området. Flere redningsarbeidere har selv trengt hjelp for å komme seg ut av leiren. Noen av dem måtte heises ut etter å ha sunket ned i leiren.

Myndighetene frykter også at jordraset skal føre til flom. Leiren har laget en demning i en elv. De som bor langs elva har reist fra hjemmene sine.