Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

French er på sykehus

Joshua French er innlagt på sykehus i Kongo. Han får behandling for malaria.

Joshua French fikk malaria i forrige uke. Han ble innlagt på sykehuset tirsdag kveld. French får behandling for malaria. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Dette er veldig bra. Det kan virke som at fengselet han soner i faktisk har sett at han trenger behandling utenfor fengselet nå. Det sier Hans Marius Graasvold til radiokanalen P4. Graasvold er advokaten til Joshua French.

Graasvold sier at French har vært alvorlig syk i over ett år. Det er alvorlig at han har fått malaria i tillegg til annen sykdom.

– Jeg er glad for at han nå får ordentlig behandling. Sykehuset har behandlet mange for malaria tidligere. Dette er de flinke til, sier Graasvold.

French ble arrestert 3. august i fjor. Da forlot han en leilighet uten vakt og uten lov. Myndighetene i Kongo mener at French prøvde å rømme.

– Jeg er ikke redd for at han skal rømme fra sykehuset. Forholdene på sykehuset er jo bedre enn i fengsel, og han vil jo bli frisk, sier Graasvold.

French blir passet på når han er ute av fengselet.

– Det er nok svært mange vakter på sykehuset som passer på at han er der han skal være, sier advokaten.

Joshua French havnet i fengsel sammen med Tjostolv Moland. De ble dømt til døden. Tjostolv Moland og Joshua French ble funnet skyldige i å ha drept sjåføren sin. Moland døde i fengselet. French er dømt for å ha drept ham. Selv om obduksjonen viser at han ikke ble drept.

LES OGSÅ: French har fått malaria