Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frisk fra ebola-viruset

En spansk sykepleier som ble smittet med ebola-viruset, er frisk. Samtidig er det færre som smittes av ebola-viruset enn før.

Onsdag 5. november ble en gledesdag for Teresa Romero. Hun er frisk fra ebola-viruset. Den spanske sykepleieren var den første som ble smittet av ebola-viruset i Europa. Hun pleiet to spanske misjonærer som var syke med viruset. De ble hentet hjem fra Vest-Afrika. Misjonærene døde i august og i september.

LES MER HER: Spansk sykepleier ebola-smittet av pasient

Romero ble skrevet ut fra sykehuset i Madrid i Spania, ifølge nyhetsbyrået AP. Legene sier at hun vil kunne være tilbake til et normalt liv. Hun er ikke lenger smittefarlig.

Sykepleieren fikk ulike behandlinger. Hun mottok blant annet deler av blodet fra andre som har overlevd ebola. Men det er umulig å si om det er denne behandlingen som gjorde henne frisk.

Det blir også færre som smittes av ebola i verden. Det viser en oversikt fra Verdens helseorganisasjon (WHO). I Liberia blir det færre som smittes. I Guinea er det omtrent like mange syke og smittede. I Sierra Leone fortsetter derimot smitten å spre seg videre, skriver nyhetsbyrået NTB.

WHO nedjusterte onsdag tallet på døde og smittede som er registrert. Det er første gang de gjør dette siden epidemien brøt ut i Vest-Afrika i mars.

Til og med 2. november i år var det registrerte 13.042 smittetilfeller av det fryktede viruset. De smittede er hovedsakelig i Guinea, Liberia og Sierra Leone. Av disse er 4.818 døde.

Det er en liten nedgang fra fredagens oppdatering fra WHO. Men både WHO og verdens-organisasjonen FN advarer om at det kan være mange tilfeller av ebola som de ikke har fått rapporter om.