Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frykter for framtiden i Syria

Russland og Kina ville ikke gå med på en avtale om Syria. Opposisjonen i landet er skuffet.

Russland og Kina ville ikke gå med på verdens-organisasjonen FNs avtale om Syria. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Dermed har Russland og Kina gitt myndighetene i hovedstaden Damaskus «rett til å drepe». Det sier opposisjonen i landet.

LES MER HER: Henter hjem folk fra ambassaden

Syrias nasjonale råd (SNC) er en opposisjons-gruppe i Syria. De sier at de er veldig skuffet over at FN-avtalen om Syria ikke ble vedtatt. Det er etter at Russland og Kina sa nei til den i lørdagens avstemning i FNs Sikkerhetsråd.

– Syrere og andre over hele verden hadde håpet at Sikkerhetsrådet ville vedta en streng tekst. Teksten skulle være sterkt imot de kriminelle handlingene til det syriske regimet. Det grusomme som regimet gjør mot vanlige folk, blir ikke straffet. Det blir heller ikke mordet som regimet gjør hele familier. Det skrev SNC i en melding søndag.

– Men verden ble sjokkert da Russland og Kina sa nei til avtalen, skrev de videre.

Det skapte sterke reaksjoner i Vesten. Det var da forslaget til avtalen ble forkastet lørdag. Men Russland mener Vesten selv har skylden. Det er for at det ikke lyktes å få vedtatt avtalen.

– De som hadde skrevet teksten, ville dessverre ikke gjøre mer for å bli enige om en ny tekst. Det sier viseutenriksminister i Russland Gennadij Gatilov.

Russland ville ikke stemme for avtalen. Årsaken er at de mener den ikke setter samme krav til opposisjonen i Syria som til regimet i Damaskus. Dermed tar FN part i saken, sa den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov. Det var før avstemningen lørdag.

Syria er Russlands viktigste allierte i Midtøsten.