Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Frykter for livet til kinesisk advokat

Kona til advokaten Gao Zhisheng greier ikke å spore opp sin fengslede ektemann. Hun frykter han er død.

Gao Zhisheng jobber for menneske-rettigheter i Kina. Han har kritisert det kinesiske regimet. Zhisheng har vært advokat for flere grupper i Kina. Det er blant annet kristne som myndighetene forfølger. Han har også hjulpet gruve-arbeidere som har vært i konflikt med myndighetene. Kona Geng He frykter han er død.

Geng He flyktet til USA med parets to barn i 2009. Det skjedde samme år som ektemannen ble pågrepet. Mannen ble løslatt en kort periode i 2010. Bortsett fra det, har ingen sett ham.

Familien har regnet med at han satt i et fengsel i området Xinjiang nordvest i Kina. I forrige måned reiste broren hans dit for å besøke Gao Zhisheng. Men broren ble nektet å komme. Han fikk ikke vite noe om hvor Gao Zhisheng er.

Andre familie-medlemmer har fått mystiske telefoner. Politiet skal blant annet ha spurt etter advokaten.

LES OGSÅ: Kinesisk kunstner kritiserer

Kona har prøvd å få informasjon fra myndighetene. Hun vil vite hvor mannen sitter fengslet. Men hun får ikke vite noe, sier hun til nyhetsbyrået AFP.

Nå håper hun USA vil forsøke å få svar på hva som har skjedd. Det kan skje når Kinas visepresident Xi Jinping besøker USA denne uken.