Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Gaddafis sønn på flukt med falskt pass

Muammar Gaddafis sønn Saif al-Islam vil prøve å komme seg ut av Libya med falskt pass. Det hevder en kilde i det libyske overgangs-rådet NTC.

Gaddafis sønn Saif al-Islam vil forsøke å komme seg ut av Libya med falskt pass. Det sier en kilde i det libyske overgangs-rådet NTC.

Saif al-Islam Gaddafi er nå i området sør for byen Ghat. Det er nær Libyas grenser til Niger og Algerie. Det sier kilden til nyhetsbyrået Reuters.

– Han har fått tak i et falskt pass fra området Murzuq, sier kilden.

LES MER HER: Gaddafis sønn flykter

Abdullah al-Senussi er Muammar Gaddafis tidligere sjef for overvåkning. Han er med å organisere av forsøket på å flykte, sier han. NTC skal ha blitt tipset om planene av andre som jobber med overvåkning.

Ifølge Reuters' kilde er det nesten umulig å stoppe planene.

– Området er veldig, veldig vanskelig å overvåke og omringe. Det er en ørken med mange fluktruter.

Saif al-Islam er den eneste av Muammar Gaddafis sønner som fortsatt er fri i Libya. To av Gaddafis sønner har fra før reist til Algerie og én til Niger. Tre av sønnene er drept.

Muammar Gaddafi ble selv drept da han ble fanget. Det var da han forsøkte å flykte fra hjembyen Sirte torsdag.

LES MER HER: Står i kø for å se Gaddafi

Liket etter den lederen har de siste dagene ligget på utstilling i et kjølerom i byen Misrata. Nå er liket flyttet til et hemmelig sted. Tirsdag skal Gaddafi gravlegges. Det sier en tjeneste-mann i NTC.

– Det vil være en enkel seremoni med sjeiker til stede. Det vil skje på et hemmelig sted i ørkenen, sier kilden til Reuters.

Ifølge tjeneste-mannen må Muammar Gaddafi gravlegges nå fordi liket har begynt å råtne.