Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Giffords åpnet øynene

Den amerikanske politikeren Gabrielle Giffords åpnet onsdag øynene. Lørdag ble hun skutt i hodet.

Gabrielle Giffords ble kritisk skadd da hun ble skutt i hodet. En mann angrep og skjøt mot folkemassene. Det skjedde under et politisk møte i byen Tucson i delstaten Arizona lørdag. Plutselig begynte en mann å skyte rundt seg. Giffords ble skutt i hodet. Seks personer ble drept. Blant dem var en dommer og ei ni år gammel jente.

22 år gamle Jared Loughner er tatt for drapene. Han er siktet for drap, drapsforsøk og attentat.

LES MER HER: Kan ha drept etter debatt

Giffords er medlem av den amerikanske Kongressen. Det er hennes tredje periode som medlem av Representantenes hus for partiet Demokratene. Det er partiet til president Barack Obama. Det skriver nettstedet NRK.no.

President Barack Obama holdt en tale ved en minnestund i Tucson onsdag. Han fortalte at hun hadde åpnet øynene. Det skjedde få minutter etter at han hadde besøkt henne på sykehuset.

Hun holdt øynene åpne i omtrent ett minutt. Det sier legene og andre medlemmer av Kongressen.
– Vi pratet om alt vi skulle gjøre når hun blir bra igjen. Om å dra til hytta i New Hampshire, alt vi kunne for å oppmuntre henne. Og da så vi at hun begynte å streve for å åpne øynene, sier Kirsten Gillibrand. Hun er politiker i den amerikanske Senatet. Det skriver kanalen CNN.

Gillibrand var på sykestua sammen med Nancy Pelosi. Hun er tidligere leder for Representantenes hus. Obama og hans kone Michelle var ni minutter i rommet.

– Hun strevde med å fokusere og så på mannen sin Mark Kelly. Han satt ved senga, sier Gillibrand. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Hun sier at Giffords tok på hånden til mannen og på gifteringen hans da han ba henne om det. Ifølge legene er det gode nyheter at hun åpner øynene. Og at hun kan bevege hendene.

Tilstanden hennes er fortsatt er kritisk. Men legene har håp om at hun blir bra igjen etter de store skadene. Det har vært gode nyheter hver dag siden hun ble skutt. Først klemte hun legenes hender. Så kunne hun puste på egen hånd. Nå har hun åpnet øynene.