Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gir ikke lenger gratis brus

Flyselskapet SAS kutter ut gratis brus og saft på lange flyreiser. Passasjerene får fortsatt en skvett å drikke til måltidet. Men utenom dette må de fram med lommeboka.

Saft og brus skal ikke lenger være gratis på lange flyreiser med flyselskapet SAS. Det skriver nettstedet takeoff.dk.

Heretter skal en boks med brus koste 20 kroner, sto det på nettstedet onsdag. Vann, kaffe og te skal fortsatt være gratis. Det gjelder også når de bestilles utenom måltidene. Det bekrefter pressesjef i SAS Danmark Trine Kromann-Mikkelsen.

– Dette er en del av oppdateringen av produkter på våre langruter. Der skal produktet være likere enten vi flyr til Asia eller USA. Kabinpersonalet vil spare tid. Den kan de bruke til å være mer synlige for passasjerene, sier Kromann-Mikkelsen.

LES MER HER: Fant nåler i flymat

Hun vil ikke svare på hvor mye selskapet sparer på å nekte passasjerer på økonomiklasse en gratis cola. For endringen gjelder bare for passasjerene bak forhenget i kabinen. På business class og såkalt økonomi ekstra blir det fortsatt fritt fram i skuffen med brusbokser.

De nye reglene for servering av drikke er bestemt av SAS' hovedkontor i Stockholm i Sverige. Det den danske avisa Politiken.

LES MER HER: Nå håver SAS inn penger