Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Gisler tatt med til fjellområde

Kjartan Sekkingstad og tre andre gisler skal være tatt med til et fjellområde på Filippinene.

Politiet på Filippinene skal ha funnet ut hvor fire gisler er fraktet til. Kjartan Sekkingstad og de tre andre personer ble bortført på Filippinene tirsdag. De er tatt med til et fjellområde sør i landet, opplyser filippinsk politi. Fjellområdet ligger langt fra folk.

Gruppen klarte å komme seg ut av Davaogolfen. Der kontrollerte filippinsk sjøforsvar hvem som kommer til og fra. Kidnapperne har ennå ikke kommet med noe krav, melder AFP.

Elitesoldater står klare til å spore opp gisseltakerne. Samtidig er militærhelikoptre gjort klare for å redde dem, sier visepolitimester Aaron Aquino. Han leder etterforskningen.

56 år gamle Kjartan Sekkingstad har bodd i utlandet i mange år. De årene har han bodd på Filippinene. Der var han daglig leder ved feriestedet Oceanview på øya Samal. Natt til tirsdag kom 11 menn med våpen til Oceanview. De tok med seg nordmannen, to canadiske menn og en filippinsk kvinne.

– Dette er helt uvirkelig, og hele familien er nærmest i sjokk. Jeg håper han kommer hjem til jul igjen, sier fetteren Idar Kåre Sekkingstad til nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: – Kledd som vanlige turister