Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gisseldrama i Tripoli

Mennene skal ha sprengt seg selv i luften. Minst åtte personer skal være drept. Den islamske staten (IS) sier at de er ansvarlige for angrepet.

Mennene med våpen har sprengt seg selv i luften. Det sier kilder i militæret. Tre menn med våpen stengte seg inne på hotellet. De var i 23. etasje på hotellet. De hadde trolig gisler. Libysk TV sier at åtte personer er drept. Fem utlendinger er blant de drepte. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Tre sikkerhetsvakter ble drept da en bilbombe eksploderte. Bilbomben eksploderte utenfor Corinthia hotell i Tripoli i Libya. Tre menn med våpen har stengt seg inne på hotellet. De er mistenkt for å være ansvarlige for eksplosjonen.

To kvinner ble skadet av knust glass da bomben gikk av. En person er trolig arrestert.

Opprørs-gruppa Den islamske staten (IS) sier at de er ansvarlige for angrepet.

Corinthia hotell er populært blant utenlandske diplomater og libyske politikere. Politikere og diplomater er trolig inne i hotellet. Det sier den libyske kanalen al-Nabaa.

Det har vært kaos i Libya helt siden opprørere gikk inn i hovedstaden Tripoli. De fikk hjelp av organisasjonen NATO. Landets leder Muammar Gaddafi ble drept. Gaddafi ble drept i 2011.