Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gjerningsmann i Texas skutt tre ganger

En mann skjøt og drepte mennesker i en kirke i USA. Han ble skutt to ganger før han skjøt seg selv.

En mann i 20-årene begynte å skyte under en gudstjeneste. Det skjedde i Sutherland i Texas i USA søndag. Minst 26 mennesker ble drept og 20 ble skadd.

Mandag fortalte myndighetene i Texas mer om mannen som skjøt. Devin Patrick Kelley fikk tre skuddskader. Ett av treffene viser at han skjøt seg selv.

Kanalen CNN melder at Kelley skjøt seg selv i hodet. Da hadde han blitt skutt i beinet og i overkroppen. Det var Stephen Willeford som skjøt. 55-åringen hentet geværet sitt da han hørte skytingen i kirken. Willeford bor like ved kirken.

– Jeg hørte flere skudd i rask rekkefølge. Jeg visste at hvert av de skuddene var rettet mot noen. Det var ikke tilfeldig avfyrte skudd, sier Willeford i et TV-intervju.

Han ladet geværet og løp barbeint over gaten mot kirken.

– Han så meg, og jeg så ham. Jeg vet at jeg traff ham. Han satte seg inn i bilen sin og skjøt flere skudd gjennom vinduet. Da vinduet gikk ned, skjøt jeg mot ham igjen, forklarer 55-åringen.

Willeford har jobbet i våpen-organisasjonen National Rifle Association (NRA). Da Kelley kjørte bort, stoppet Willeford en bil og fortalte hva som hadde skjedd. Sammen kjørte de etter Kelley.

26 år gamle Kelley hadde med seg ett gevær og to pistoler da han angrep kirken. Han skjøt minst 450 skudd. 26 mennesker ble drept. De var mellom 18 måneder og 77 år gamle. I tillegg ble 20 personer såret. Ti av dem er kritisk skadd.

I 2012 ble Kelley dømt for vold mot familien sin. Det var en militær domstol som dømte han. Han fikk ikke fortsette i luftforsvaret etter det.

Kelley skulle ikke ha bestått sjekken som gjøres av de som kjøper våpen. Men dommen ble aldri meldt inn til det føderale politiet FBI. Luftforsvaret sier de skal sjekke saken grundig og sørge for at det ikke skjer igjen.