Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gransker ny IMF-sjef

Nå er det også bråk rundt den nye sjefen for Det internasjonale penge-fondet. Christine Lagarde skal granskes for å ha misbrukt sin makt i den forrige jobben.

Først måtte Dominique Strauss-Kahn slutte som sjef for Det internasjonale penge-fondet (IMF). Han ble i mai siktet for å ha voldtatt en stuepike på et hotell i USA. Nå er det også bråk rundt den nye sjefen i IMF, Christine Lagarde. Hun var tidligere finansminister i Frankrike.

Torsdag bestemte en fransk domstol at Lagarde skal granskes. De vil vite om hun brøt reglene i 2008. Da var forretnings-mannen Bernard Tapie og banken Crédit Lyonnais uenige. Banken var eid av staten. Finansminister Lagarde bestemte at Tapie skulle få utbetalt 285 millioner euro (to milliarder kroner). Tapie var tidligere politiker. Han er personlig venn av Frankrikes president Nicolas Sarkozy, skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Vil bli ny penge-sjef

Domstolen vil vite om Lagarde misbrukte makten hun hadde. Lagarde sier at hun ikke har gjort noe galt. Hun er heller ikke mistenkt for å ha tjent penger på saken. Det melder den britiske TV-kanalen BBC.