Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Gravide kan avbestille flyreiser

Gravide som skulle fly til land med zika-virus, kan avbestille flyturen. Og de får igjen pengene om de reiser med flyselskapet SAS.

– Alle gravide og deres reiseselskap kan avbestille sine reiser som de har bestilt hos oss. Derimot gjelder våre vanlige regler for avbestilling hvis de ikke er gravide, sier pressevakt Anna Wiksten i SAS. Hun har snakket med det svenske nyhetsbyrået TT.

Det er SAS Norge som sier at selskapet gir gravide kunder pengene tilbake. Det skjer dersom de vil avbestille reiser til områder med zika-virus, skriver kanalen NRK. Dette gjelder også der selskapet bare flyr en del av ruta.

Norwegian har tidligere sagt at de sier ja til avbestillinger. Men det gjør for eksempel ikke selskaper som Air France eller KLM. Også charterselskapet Ving har opplyst at de tillater avbestillinger til områder med zika, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Over 4.000 barn i Brasil er født med mikrokefali. Det er en sykdom som fører til underutviklet hjerne hos fostre. Viruset mistenkes å være årsaken. Zika overføres via mygg og blodsmitte. Det finnes i over 30 land.

LES MER HER: Vurderer å droppe Rio-OL

LES OGSÅ: Krisemøte om zika-viruset

LES MERE: Frykter at zika-viruset spres i verden