Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Han vil bygge mur mot nabolandet

Luis Abinader vil bygge en mur mot nabolandet Haiti. Han mener det vil føre til en slutt på ulovlig innvandring over grensa.

Regjeringen i Den dominikanske republikk vil bygge en mur. Det skal hindre at folk fra Haiti skal komme til landet på ulovlig vis.

De to landene deler øya Hispaniola i Mellom-Amerika. Det er en på 380 kilometer lang grense mellom landene. Den går på tvers av øya.

Jobben med å bygge en mur på grensa kan starte så raskt som siste halvår i år, varsler Luis Abinader. Han er president i Den dominikanske republikk.

– Om to år vil vi ha slutt på problemene. Det blir slutt på ulovlig innvandring, smugling av narkotika og frakt av stjålne kjøretøy. Det er noe vi har vært plaget med i to år, sier han.

Flere er mot planen. Juan del Rosario er en av de som er mot. Han er professor ved Universidad Autonoma i Santo Domingo. Det er den største byen og hovedstad i landet.

– Det burde ikke være noen mur. Haiti er preget av at folk i landet er ekstremt fattige. Det er også et land som er politisk ustabilt. Det er dette som gjør at mange vil reise over grensa, sier han.

– Det burde ikke være noen mur. Haiti er preget av at folk i landet er ekstremt fattige. Det er også et land som er politisk ustabilt. Det er dette som gjør at mange vil reise over grensa. De kan bygge en mur som er 100 meter høy mur. Folk vil fortsatt prøve å komme seg forbi, sier han.

BILDER

Bildet er av en mann på motorsykkel. Han er omgitt av murbygninger.

MUR: Presidenten i Den dominikanske republikk vil ha en mur på grensa til Haiti. Det skal hindre ulovlig innvandring. Bildet er fra en bydel i Santo Domingo i Den dominikanske republikk. Den blir kalt "little Haiti". FOTO: Erika Santelices / AFP / NTB

Vis bildetekst