Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Han vil snakke med motstanderne

Det er krise i politikken i Venezuela. Nå vil presidenten snakke med motstanderne sine.

Nicolás Maduro er president i Venezuela. I sommer gjennomførte han valg til ny nasjonalforsamling. Motstanderne til Maduro mente presidenten jukset i valget.

Mange har protestert mot politikken til Maduro. 125 personer er blitt drept i sammenstøt under demonstrasjoner. Grupper som støttet regjeringen har ansvar for minst 73 av drapene. Det sier verdensorganisasjonen FN.

FN mener det også har skjedd brudd på menneskerettigheter i Venezuela. FN sier Maduro har en undertrykkende politikk som skaper frykt hos folk. Myndighetene knuser den politiske motstanden. Det gir dårligere rettigheter og mindre frihet til mennesker, står det i en rapport fra FN.

Nå skal president Maduro og opposisjonen i landet snakke sammen. Både regjeringen og ledere for opposisjonen vil se om de kan finne en løsning på krisen.

José Luis Rodríguez Zapatero er tidligere statsminister i Spania. Miguel Vargas er utenriksminister i Den dominikanske republikk. De to skal være meglere i samtalene.

– Zapatero og president Medina vet veldig godt at jeg har vært en forkjemper for en slik samtale. Jeg takker ja til å delta i ny dialog, sa Maduro.