Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Har det vanskelig

Joshua French har det vanskelig i fengselet i Kongo. Han er blitt sykere.

Norske Joshua French sitter fengslet i Kongo. Han er dømt til døden fire ganger og til livsvarig fengsel to ganger. Han har det vanskelig i fengselet. French ble dømt for drapet på vennen Tjostolv Moland. French ble syk under rettsaken mot ham i januar og februar. Nå er han blitt verre. Han har hatt problemer med å få sove. I det siste har han også sluttet å spise. Det melder nyhetsbyrået NTB. 

Norske diplomater får ikke lov til å besøke French. Det er bare moren til French som får komme inn i fengselet. Hun kommer med mat til ham.

– Han er veldig dårlig. Han må ha hjelp. Hvis ikke, kan det hende han ikke klarer mer, sier Hans Marius Graasvold. Han er forsvarer for Joshua French.

LES OGSÅ: Livstid for å ha drept Moland

Representanter fra Utenriksdepartementet jobber for at Joshua French skal få det bedre. Men de har ikke sluppet ikke inn i fengselet.

– Nå får vi lov til å komme inn igjen. Men det har vært mye fram og tilbake, sier Frode O. Andersen. Andersen jobber som sjef for kommunikasjon i Utenriksdepartementet.

– Vi holder kongolesiske myndigheter ansvarlig for at French har det bra i fengselet, sier Andersen.

Kai Eide er diplomat. Det vil si at han jobber for Utenriksdepartementet i utlandet. Han har jobbet for å få French ut av fengselet. Men han har ikke vært i Kongo den siste tiden. Han har planlagt å reise tilbake til Kongo om kort tid.

LES MER: Jobber for å få French til Norge