Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Har navnet på prinsessen klart

Lørdag fikk britene en ny prinsesse. Foreldrene prins William og hertuginne Kate har navnet klart.

Lørdag morgen kom prins William og hertuginne Kate lille datter til verden. Dermed har britene fått en ny prinsesse. Foreldrene har allerede valgt navn til sin nyfødte datter. Men ingen andre får vite det før prinsen har fortalt det til dronning Elisabeth, skriver britiske medier.

Prins William skal møte dronningen mandag. Da skal han fortelle hvilke navn det nyeste medlemmet av den britiske kongefamilien får. Det sier kilder ved det britiske hoffet til avisa Daily Mail.

Mange i Storbritannia har lurt på hvilke navn den lille jenta får. Alice, Charlotte og Victoria er blant favorittene. Mange tipper også at prins William vil kalle datteren opp etter sin mor, prinsesse Diana. Mange nevner også Elizabeth. Det ville være en hyllest til oldemor, dronningen. Det eneste som er sikkert, er at hun får flere navn. Slik er den kongelige tradisjonen.

Den lille prinsessen har vært hjemme med foreldrene og storebror George siden hun ble født. De bor i Kensington Palace i London. Mandag er det ventet at familien reiser til Anmer Hall. Der bor dronning Elizabeth for tiden. Da får også dronningen for første gang møte sitt femte og nyeste oldebarn.

LES MER HER: William og Kate venter barn