Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Har tatt den siste store byen fra IS

Den syriske hæren sier de har tatt kontrollen tilbake over Deir al-Zor. Det er den siste store byen som IS har hatt kontroll over.

Syrias hær har tatt kontroll over byen Deir al-Zor, ifølge dem selv. Det er den siste store byen som terrorgruppa IS hadde kontroll over.

– Hæren erklærer full kontroll over byen Deir al-Zor. Det meldte statlig syrisk TV fredag morgen.

Organisasjonen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) sendte torsdag ut en melding. De sa at Deir al-Zor var vunnet tilbake av syriske regjeringsstyrker. De hadde fått hjelp av allierte militsgrupper.

Det var fortsatt noen grupper med krigere fra IS igjen i byen. Det sa én av lederne for dem som kjempet mot IS i byen. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere i høst ble IS jaget ut av byen Raqqa.

Også i Irak er IS i ferd med å miste sine siste områder. Fredag morgen sa irakiske regjeringsstyrker at de hargått inn i småbyen al-Qaim. De sier at det er det siste området som IS har kontroll over i Irak.

Haider al-Abadi er Iraks statsminister. Han sa i forrige uke at et angrep var i gang mot al-Qaim og Rawa. Begge disse småbyene ligger ved elva Eufrat. Det er nær grensa mot Syria.

Her kan du lese flere saker om krigen i Syria.