Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Harde anklager mot Jacksons lege

– Michael Jacksons tillit til legen kostet ham livet, sa aktor da rettssaken mot Conrad Murray startet tirsdag. Legens forsvarer hevder at Jackson tok sitt eget liv.

– Bevisene vil vise at Michael Jackson bokstavelig talt la sitt liv i lege Conrad Murrays hender. Denne tilliten kostet ham livet, hevdet aktor.

Et opptak av en telefonsamtale mellom Jackson og Murray ble spilt i rettssalen tirsdag. Samtalen ble tatt opp en og en halv måned før Jackson døde. Det er veldig vanskelig å forstå hva Jackson sier. Aktoratet mener at opptaket viser hvor dopet Jackson var. Til tross for dette bestilte legen nye store doser med bedøvelses-middelet propofol. Det var dette middelet som drepte Jackson 25. juni 2009.

LES MER HER: Michael Jacksons lege for retten

Murrays forsvarer Ed Chernoff hevder at Jackson ga seg selv en overdose propofol. Han sier det skjedde mens Murray var ute av rommet.

– Han gjorde det uten at legen visste om det, uten at legen tillot det og mot hans anbefalinger. Han gjorde noe som førte til at han døde, sa Chernoff.

Legens forsvarer sa også at Jackson svelget åtte sovepiller av typen lorazepam. Det er nok til å få seks personer til å sovne.

– Bevisene vil vise at da doktor Murray forlot rommet, blandet Michael Jackson en dose med propofol. Middelet ble farlig sammen med lorazepam, fortsatte Chernoff.

Forsvareren mener det var blandingen av medisinene som tok livet av popstjernen. Han sa at det skjedde med en gang Jackson hadde tatt medisinene.

LES MER HER: Var i god form

Jacksons foreldre Joe og Katherine, søstrene Janet og La Toya var tilstede under det første møtet i retten. Det var også flere andre medlemmer av familien. Utenfor var det fullt av journalister og fans. Mange av dem holdt opp bilder av popsangeren og ropte «rettferdighet for Michael».

De er ikke alene. Millioner av fans over hele verden venter utålmodig på svar. De vil vite hva som skjedde da Jackson døde, bare 50 år gammel.

58 år gamle Murray kan få opptil fire års fengsel. Det er dersom han blir funnet skyldig i å ha gitt Jackson en overdose propofol.