Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hellas får 300 milliarder kroner

Hellas får mer krisehjelp og mindre gjeld. Det ble bestemt mandag.

Hellas får over 300 milliarder kroner i krisehjelp. Det ble bestemt mandag.

Finansministrene i eurosonen møttes i Brussel i Belgia. Også lederne for Det internasjonale pengefondet (IMF) var med. De diskuterte i over 13 timer før de ble enige om en avtale. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Avtalen sier at de vil gi mer krisehjelp til Hellas. De vil også kutte i gjelden. Dermed får Hellas over 300 milliarder kroner i hjelp, og omtrent 290 milliarder kroner mindre i gjeld. De skal også få lavere rente på lånet, og få lengre tid til å betale det.

Hellas har også tidligere fått hjelp av eurosonen. Men landet sliter fortsatt med økonomien.

LES MER HER: Sa ja til Hellas

– Dette handler ikke bare om penger. Det er et løfte om en bedre framtid for det greske folket og hele eurosonen, sa Jean-Claude Juncker natt til tirsdag. Det skriver avisa VG.

Juncker er statsminister i Luxembourg og leder gruppen av finansministre i eurosonen.

Eurosonen er landene som har Euro som valuta.

Hellas skal få pengene i løpet av de neste månedene. For å få pengene, må greske myndigheter gjøre alle endringene de har lovet. Hellas har måttet gjøre store kutt for å spare penger. Det har gjort mange sinte.

Les mer her: Storstreik i Hellas

Hellas har ventet på mer penger siden juni.

– Alle grekere har kjempet for dette. I morgen blir en ny dag for oss alle, sa Antonis Samaras etter møtet, skriver NTB. Samaras er statsminister i Hellas.

Jean-Claude Juncker sier at det var vanskelig å få til den nye avtalen. Nasjonalforsamlingene i eurolandene må også si ja til avtalen. Det må skje før det kan bli betalt ut penger.