Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Henter ut folk fra brannen med tvang

18 personer er bekreftet døde etter skogbrannene i Australia. I tillegg er minst 17 mennesker savnet. Nå brukes tvang for å få folk ut fra området.

Turister i New South Wales og Victoria skal ut fra områdene det brenner. De har fått 48 timer på seg til å dra hjem. Denne evakueringen ble bestemt av delstatens myndigheter torsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi har så mange branner i dette området nå. Vi har ingen kapasitet til å stanse dem. Vi kan bare sikre at folk ikke står i veien, sier Rob Rogers til mediet ABC. Han er brannsjef for i New South Wales.

Brannfolk har vært nødt til å rømme fra flammene i Victoria. Der blåste det opp i romjulen.

Nå skal turister og innbyggere tvinges til å dra. Målet er å redde livene deres. Til helgen er det spådd kraftig vind i områdene det brenner.

Så langt har 18 mennesker mistet livet i brannene. Minst 17 mennesker er savnet. Evakueringen gjør at det er kø inn mot storbyen Sydney.

Det er sesong for skogbranner i Australia nå. Den startet i november. Det er tidligere enn normalt. Grunnen er flere år med tørke, varme og lite regn.

Det er snakk om flere hundre branner. Brannene dekker et område like stort som Kroatia, skriver NTB.

Et marineskip har kommet til kystbyen Mallacoota. De hadde med drikkevann, mat og drivstoff. Skipet skal også hente ut folk som flyktet fra branner på nyttårsaftenDet er skog på alle sider av byen, med unntak av sjøsiden.