Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Her fortsetter de protestene

Ukraina står midt i en krise. President president Viktor Janukovitsj er sykmeldt med influensa. Demonstrantene fortsetter protestene.

Krisen i Ukraina fortsetter. Nå er presidenten sykmeldt. Dermed kan han ikke delta i forhandlingen med opprørerne. Viktor Janukovitsj er sykmeldt med influensa, ifølge presidentens kontor.

Oleksandr Orda ved Janukovitsjs kontor sa torsdag at presidenten har fått en akutt form for influensa. Han har høy feber. Derfor er han blitt sykmeldt.

Janukovitsj står midt oppe i en kamp for sin overlevelse som president. Store folkemengder har i flere måneder okkupert sentrale deler av Kiev. Demonstrantene krever at han slutter.

Krisen i Ukraina har vært verst den siste uka. Onsdag bestemte nasjonal-forsamlingen å gi amnesti til hundrevis av fengslede demonstranter. Det vil si at de skal slippe fri uten straff.

Tidligere i uka opphevet Janukovitsj et forbud mot demonstrasjoner. I tillegg har statsminister Mykola Azarov og hans regjering sluttet.

LES MER HER:Statsminister slutter

Men nå krever myndighetene at det blir slutt på protestene. De vil at demonstrantene forlater okkuperte bygninger, og at alle barrikader rives. Det er krav for at demonstrantene har fått amnesti.

LES MER HER: Viktig dag for Ukraina

Av den grunn lot opposisjonen være å stemme for amnestiet. Torsdag var det fortsatt demonstranter i gatene. De viste ingen tegn til å ville trekke seg ut av bygninger som staten eier som de har okkupert.

Opposisjonslederen Vitalij Klitsjko sa at demonstrantene ikke gir seg før amnestiet gjelder uten krav. De holder på til Janukovitsj slutter og det holdes nyvalg i Ukraina.