Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Her hviler flyktningene ut

Menneskesmuglere forlot båtflyktningene utenfor en øy nær Malaysia. Over 1.400 flyktninger ble reddet.

Bilder viser båtflyktninger som utslitt sover på et gulv i en idrettshall. Flyktningene kom med båt fra Myanmar og Bangladesh. Mandag ble de reddet fra havet, skriver flere medier.

De 1.400 flyktningene satt i båter utenfor Indonesia og Malaysia. På grunt vann ble de forlatt av menneskesmuglere. Da var en av båtene rett ved den malaysiske ferieøya Langkawi, opplyser politiet.

– Det var tre båter med 1.018 flyktninger om bord, sier Jamil Ahmed i Langkawi-politiet. De tror det kommer til å komme enda flere flyktninger.

Tidligere mandag ble 400 båtflyktninger reddet. De drev i et fartøy utenfor kysten av Ache. Flyktningene om bord var fra Myanmar og Bangladesh, opplyser Budiawan. Han er leder for redningstjenesten i Ache. Det var indonesiske rednings-mannskaper som hentet flyktninger, skriver nyhetsbyrået NTB.

Omtrent 25.000 folk fra Myanmar og Bangladesh har kommet som båtflyktninger i årets første tre måneder. Det er dobbelt så mange som i samme periode i fjor. Det viser tall fra FNs høykommissær for flyktninger.