Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Her ringer han hjem

Israelske Gilad Shalit kunne endelig ringe familien og si at han har det bra. Det er etter at han har vært fange i de palestinske områdene i fem år.

Den unge israelske soldaten Gilad Shalit ble tirsdag gitt tilbake til Israel. Han hadde vært fange hos palestinerne i fem år. Shalit var blek og sliten da han kom fram til Israel. Han virket overveldet over endelig å være tilbake i Israel. Han ble satt fri fordi Israel hadde lovet å sette fri over 1.000 palestinske fanger. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: – Israelsk fange sluppet fri

– Jeg har selvfølgelig savnet familien min veldig. Jeg har også savnet vennene mine. Jeg håper det som nå er avtalt, vil hjelpe til å skape fred mellom palestinerne og israelerne. Jeg håper det kan hjelpe samarbeidet mellom folkene, sa Shalit. Han virket trøtt og sliten. Men den tynne israelske soldaten sa at han var i god form.

LES MER HER: Enige om å bytte fanger

Tirsdag formiddag kom de første TV-bildene av den 25 år gamle soldaten. Det er etter at han ble overlevert fra organisasjonen Hamas til egyptiske tjeneste-menn. Så snart det var klart at det virkelig var Shalit som kom, kunne utleveringen av palestinere begynne. Det sa en talskvinne fra militæret. Shalit blir satt fri i bytte mot 1.027 palestinske fanger. 477 skulle også slippes fri i løpet av tirsdagen.