Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Hevder Hosni Mubarak er død

Egypts tidligere president Hosni Mubarak fikk hjerneslag tirsdag. Han blir holdt kunstig i live på sykehus, sier flere kilder.

Mubarak holdes bare kunstig i live, men er egentlig død. Det meldte det statlige egyptiske nyhetsbyrået MENA tirsdag kveld.

Tidligere på kvelden ble Mubarak sendt til et militærsykehus i Kairo. Det skjedde etter at han fikk hjerneslag i fengselet. Der soner egypteren dom på livstid. MENA meldte at presidenten egentlig er død, men at hjertet hans holdes kunstig i gang av maskiner. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Mubarak fengsles på livstid

– Mubaraks hjertet sluttet å slå. Han ble flere ganger forsøkt gjenopplivet med hjertestarter. Men han reagerte ikke på dette, skrev de i meldingen.

Flere kilder i militæret og på sykehuset avviste senere på natten at Mubarak er død. De hevder han er i koma og holdes kunstig i live i respirator. Det er en maskin som hjelper pasienter som ikke kan puste selv.

– Snakket om at han er død, er tøv, sier general Said Abbas. Han sitter i det militære styringsrådet.

Mamdouh Shaheen er også medlem av rådet. Han sa også at meldingene ikke stemmer. Men han sier at tilstanden til Mubarak er veldig alvorlig.

LES MER HER: Det muslimske brorskap sier de vant i Egypt

Mubarak ledet Egypt i 30 år. 11. februar i fjor ble Mubarak tvunget til å gå av etter store demonstrasjoner. I begynnelsen av juni ble han dømt til livsvarig fengsel. Han var tiltalt for å ha gitt soldater ordre om å skyte mot demonstranter i fjor. Over 850 mennesker ble drept i løpet av få uker.

Helsen til den tidligere presidenten ble gradvis verre under rettssaken. Etter dommen har han blitt sykere.