Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

I natt kan det bli avgjort

Nå står kampen om delstaten i New York. Vinnerne i natt kan kjempe om å bli president i USA i høst.

Valgkampen i nominasjonsvalget i USA blir stadig mer spennende. Kandidatene jobber for å vinne velgere over hele USA. Konkurransen om å vinne delstaten New York blir tøff. Både demokraten Bernie Sanders og republikaneren Donald Trump er født i New York. I tillegg har Hillary Clinton vært både senator og bodd i New York i mange år.

 

Den siste kandidaten er Ted Cruz. Han er fra Texas. Han er ikke populær i New York.

 

Kandidatene som vinner i New York, også vil vinne resten av nominasjonsvalget. Det tror eksperter, skriver nyhetsbyrået NTB. Onsdag morgen kan vi altså vite hvem skal kjempe om å bli president i USA.

 

Delstaten New York er den nest største i landet. Bare California er større. Her skal det holdes nominasjonsvalg i juni. I New York skal det deles ut 95 republikanske delegater og 291 demokratiske delegater.

 

Bernie Sanders har gjort det stadig bedre i det siste. Han er spesielt populær blant unge folk . Det er fordi han vil gi dem gratis utdanning, skriver Dagsavisen. Hillary Clinton leder fortsatt. Hun har fått halvparten av stemmene til nå. Sanders har fått 40 prosent.

 

Donald Trump har fått mange flere stemmer enn Ted Cruz. Men han må vinne mer enn halvparten av resten av delegatene framover. Ellers har han liten sjans til å bli kandidat som president for republikanerne.