Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Innrømmer tabbe

Det amerikanske selskapet Halliburton testet ikke sementen som skulle tette oljebrønnen i Mexicogolfen.

Halliburton har levert sement til olje-selskapet BP. Torsdag fortale de at BP endret litt på blandingsforholdet i sementen. Det var sementen som ble brukt til å tette olje-brønnen i Mexicogolfen. Det skriver den amerikanske kanalen MSNBC.

Olje-plattformen Deepwater Horizon sank 20. april. Det skjedde etter en eksplosjon og brann om bord. Elleve olje-arbeidere døde i ulykken. Det lekket store mengder olje fra olje-brønnen under plattformen. Den ligger i Mexicogolfen. LES MER HER: Vet ikke årsaken

En tidligere test viste at sementen var stabil nok. Men Halliburton testet aldri den endelige blandingen som ble brukt i brønnen. Sementen klarte ikke å hindre olje og gass fra å komme inn i brønnen til oljeriggen Deepwater Horizon. Undersøkelser viser at det er en av de viktigste årsakene til katastrofen som begynte 20. april i år.

LES MER HER: Olje truer kysten

Både BP og Halliburton visste at en sement-blanding lignende den som ble brukt brønnen, ikke var stabil. Selskapene visste dette en hel måned før katastrofen i april. Likevel valgte selskapet å ikke gjøre noe med saken. Det kommer fram i en undersøkelse gjort av den amerikanske regjeringen. De jobber for å finne årsakene til olje-katastrofen. Det skriver nettstedet NRK.no.

NYHETSGRAFIKK: Ulykken på Deepwater Horizon førte til en stor miljøkatastrofe.
SE MER HER: Oljen truer dyrene