Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Inviterer folket i bryllup

Prins Harry og Meghan Markle vil ha stort bryllup. De har invitert 2.600 mennesker.

I mai blir det kongelig bryllup i Storbritannia. Prins Harry og Meghan Markle gifter seg. De har invitert 2.640 personer fra folket i bryllupet, skriver nyhetsbyrået NTB.

Bryllupet og feiringen skjer på Windsor Castle, vest for London.

Det britiske folket skal kjenne at de tar del i feiringen. Det ønsker brudeparet.

Folket skal få se når bruden og brudgommen kommer. Vielsen skal skje i St. George Chapel. De vil også kunne se på når det nygifte paret forlater slottskapellet. Paret skal ta en runde i en hestevogn i lokalsamfunnet Windsor etterpå.

Blant de inviterte er 1.200 personer fra ulike deler av landet. De er i alle aldrer. Det finnes også mange unge som har vist sterkt lederskap.

I tillegg har 200 personer fra organisasjoner blitt invitert. Det er folk som jobber for gode formål eller i organisasjoner som paret har engasjert seg i.

100 elever fra lokale skoler skal få oppleve det hele. Det skal også over tusen personer fra slottsmiljøet og folk som jobber i kongehuset.

19. mai er dagen for selve bryllupet. Det skal feires med en mottakelse i St. George Hall i Windsor Castle, samt en privat bryllupsfest på kvelden. Den er det prins Charles som er vert for. Han er Harrys far.

Prins Harry er fra Storbritanni og Meghan Markle er fra USA. Markle er skuespiller og kjent fra TV-serien «Suits». Hun vil ikke lenger jobbe som skuespiller, men vil jobbe som de andre kongelige. Prinsen måtte forsvare Markle i mediene før det var offentlig at de var sammen.

Paret har vært kjærester i litt over ett år. I november ble det kjent at de skulle gifte seg.