Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– IS har tirret Russland

Terror-gruppa Den islamske staten la trolig en bombe i flyet med russiske turister. Om dette er riktig, kommer Russland til å svare på en brutal måte, sier forsker.

Det er trolig terrorister fra Den islamske staten (IS) som gjorde at charterflyet styrtet. Det hevder kilder i USA. De sier terrorister har lagt en bombe i flyet, melder kanalen CNN. Flyet styrtet på vei fra Egypt til Russland.

224 mennesker døde da flyet de satt i løste seg opp i lufta. Det skjedde lørdag over Sinai-halvøya i Egypt. De fleste om bord var turister fra Russland. Tre mennesker var fra Ukraina. Russland har sørget de siste dagene. 17 barn døde i flystyrten.

– Mye tyder på at eksplosiver ble lagt i bagasje om bord på flyet. Det sier en kilde som kjenner til amerikansk etterretning til kanalen.

Russland har den siste tiden angrepet IS i Syria. Flystyrten kan være hevn for dette.

Like etter flyet styrtet tok en gruppe som støtter IS på seg skylda. De sa de skjøt ned flyet. Det trodde ikke eksperter noe på. Så ble det sagt at flyet hadde tekniske problemer. Dette ble også avvist, skriver nyhetsbyrået NTB.

Dersom det er IS som har lagt bombe i flyet, kommer Russland til å svare brutalt. Det sier terrorforsker Magnus Ranstorp til avisa VG.

– IS har vekket bjørnen, sier han. Det er ikke sikkert at IS-folk har tenkt så nøye gjennom konsekvensene, sier han.

LES MER HER: Planlegger å bombe i flere måneder

LES MER HER: Her kommer ofrene hjem