Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

IS tar på seg skylden for blodig angrep

63 mennesker ble drept i Afghanistan lørdag. Terror-gruppa IS har tatt på seg skylden for angrepet.

Bomben gikk av under en bryllups-feiring i hovedstaden Kabul. En selvmords-bomber sprengte seg selv. 63 personer ble drept. 182 mennesker ble skadd.


Terror-gruppan Den islamske staten (IS) blir stadig sterkere i Afghanistan. De har tatt på seg ansvaret for angrepet. Dette er det blodigste angrepet i Afghanistan i år.


1200 mennesker var invitert til bryllupsfesten. Selvmords-bomberen utløste bomben sin rett foran scenen. Overlevende forteller om full panikk i salen da lyset forsvant.


Bomben eksploderte etter en rolig uke i Kabul. Men for ti dager siden eksploderte en annen bombe i samme gate som bryllupshallen.


Mange frykter at terrorangrepene i Afghanistan bare vil fortsette. Få mennesker tror at Taliban vil beskytte vanlige folk mot IS.
IS har kontroll over store områder nordøst i Afghanistan. De har mange terroraksjoner mot steder der folk bor og jobber. Særlig angriper de sjiamuslimer, som de mener ikke er ordentlige muslimer.


IS i Afghanistan besto til å begynne med bare av noen få krigere. Nå har de nesten 4.000 soldater med våpen i Afghanistan. Det skriver verdens-organisasjonen FN i en rapport.