Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Israel bombet Gaza

Israel bombet steder på Gazastripen natt til tirsdag. Det skjedde etter at tre israelske tenåringer ble funnet drept.

Natt til tirdag bombet Israel flere steder på Gazastripen i de palestinske områdene. Det skjedde etter at tre israelske tenåringer ble funnet drept.

Raketter ble skutt mot det som trolig er treningsanlegg for opprørs-gruppa Hamas.

Den israelske hæren ødela også husene til to personer. Det er trolig dem som bortførte og drepte de israelske tenåringene. Husene til Hamas-medlemmene Marwan Qawasmeh og Amer Abu Eisheh i byen Hebron på Vestbredden ble sprengt. Det forteller vitner.

Natt til tirsdag ble det også skutt en rakett fra Gazastripen inn i Israel. Det skriver den israelske avisa Haaretz. Ingen personer ble skadd.

Hamas nekter for at det var de som bortførte og drepte tenåringene.

– Dersom de israelske okkupantene trapper opp eller går til krig, så åpner de selv helvetes porter. Det sier Hamas sin talsperson Sami Abu Zuhri til nyhetsbyrået AFP.

Benjamin Netanyahu er Israels statsminister. Han sier Hamas drepte de tre tenåringene i alderen 16 til 19 år.

– De ble bortført og drept med kaldt blod av dyr forkledd som mennesker. Hamas er ansvarlig og Hamas kommer til å betale, sa statsministeren mandag kveld.

De tre tenåringene ble funnet på et jorde ved Halhul. Det er 5 kilometer nord for Hebron.

Etter at tenåringene forsvant startet Israel en stor militæraksjon for å finne dem. Mer enn 400 palestinere er arrestert etter at tenåringene forsvant. Det melder den arabiske kanalen Al Jazeera.