Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Jeg skal jobbe for et helt USA

Joe Biden sier han tror Demokratene får nok stemmer til å vinne valget i USA. Men president Donald Trump forsøker å stanse opptellingen av resten av stemmene.

Jo Biden ser ut til å vinne valget på president i USA. Han er kandidat for Demokratene.

– Nå, etter en lang natt med telling, er det tydelig at vi vinner nok stater til å nå 270 valgmenn. Det trengs for å vinne valget, sa Biden fra talerstolen i Delaware.

– Jeg er ikke her for å erklære at vi vant. Meg er her for å si at når stemmene er telt opp, så tror vi at vi vil være vinnerne, sa Biden.

Han sa også at om han blir den neste presidenten, så skal han jobbe for alle. Og for et samlet USA.

LES OGSÅ: Her kan du følge valget

– Jeg er amerikaner. I et slikt USA vil det ikke finnes en blå side og en rød side. Jeg skal jobbe for alle. Også de som ikke stemte på meg, sa Biden i talen sin.

Joe Biden vant tidligere onsdag kveld staten Wisconsin. Han har trolig også vunnet staten Michigan, viser beregninger fra kanalen CNN.

Da behøver Biden kun å vinne enten staten Nevada, Pennsylvania eller Georgia. Det holder for å sikre seg de 270 valgmennene som han trenger for å bli USAs neste president.

Andre amerikanske medier har ennå ikke utropt Biden som vinner i Michigan. Men nyhetsbyrået AP skriver at Biden leder med drøyt 60.000 stemmer over Trump. 99 prosent av stemmene er telt opp.

President Donald Trump forsøker å stanse tellingen i staten Pennsylvania. Han har gått til retten, skriver nyhetsbyrået NTB.

Dette kan skje hvis Biden vinner.