Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jentene vil ikke slippes fri

Skolejenter i fangenskap hos Boko Haram ønsker ikke å bli redda.

Mange jenter i Nigeria er fanget av den islamistiske opprørs-gruppa Boko Haram. De har vært fanget siden 2014. Myndighetene i Nigeria prøver å slippe jentene fri. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Men mange av jentene vil ikke tilbake. De er redde for hva folk vil si om dem. De skammer seg. Noen er tvunget til å gifte seg og få barn med medlemmer av Boko Haram. Det er ikke deres skyld. Likevel er det mange som ikke vil ha noe med dem å gjøre.

Det var 276 jenter som ble fanget og bortført fra skolen de gikk på i Nigeria i 2014. Noen har klart å rømme tilbake til byen de bodde i. Folk i byen har sagt stygge ting til dem. Blant annet har de kalt dem for «Boko Haram-koner». Det har vært vanskelig for jentene. Noen av dem har flyttet til USA for å gå på skole.

I forrige uke ble 21 av jentene sluppet fri. Organisasjonen Røde Kors og myndighetene i Sveits snakket med Boko Haram. Det var slik de klarte å slippe jentene fri.

Pogo Bitus er leder for rådet for de eldre i byen jentene kommer fra. Han syns alle jentene bør få utdanning i utlandet. Det er for vanskelig for dem å bo i Nigeria, mener han.

– Til og med de som er misbrukt av Boko Haram, vil bli snakket dårlig om, sier han.