Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jobber for å få French til Norge

Myndighetene jobber i det stille for å få Joshua French fra Kongo til Norge.

Norske Joshua French ble ondag i forrige uke dømt til livstid i fengsel i Kongo. Han var tiltalt for å ha drept kameraten Tjostolv Moland. Mandag ble det klart at French ikke orker å anke dommen. Han sliter med en psykisk lidelse.

LES MER HER: French anker ikke

Nå jobber i stedet norske myndigheter for å få French til Norge. Ønsket er at han skal sone her. Diplomater snakker med folk i Kongo i det stille. Diplomaten Kai Eide jobber med saken for Utenriks-departementet (UD).

– Vi fortsetter arbeidet med mål om å få French hjem til Norge. Det er det vi satser mest på for vår del, sier Frode Overland Andersen i UD til nyhetsbyrået NTB.

Årsaken er at French i en tidligere sak er dømt til døden. Norske myndigheter er imot dødsstraff. Derfor vil de jobbe for å få French til Norge.

LES MER HER: Livstid for å ha drept Moland

Kai Eide er fortsatt i Kongo. Det er ikke kjent hvor lenge han skal jobbe med saken. French sliter veldig psykisk. Men han har ikke fått legehjelp i fengselet. Derfor jobber norske myndigheter med å sikre ham hjelp med helsa.

– Helsen hans er først og fremst kongolesiske myndigheter sitt ansvar. Men våre folk i Kinshasa vil følge opp French og måten han soner på, sier Andersen i UD.

Norske myndigheter har snakket flere ganger med kongoleserne om legehjelp.