Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Jublet da mareritt-cruiset var over

Cruise-skipet Triumph mistet strømmen. Det ble til et mareritt for passasjerene. Nå er de endelig i land.

Det amerikanske cruise-skipet Triumph skulle ut på tur i Mexicogolfen. Over 3.000 passasjerer var med.

Søndag mistet skipet strømmen etter en brann i maskinrommet. Skipet kunne ikke gå lenger. Dessuten sluttet anleggene for do og kloakk å virke. Det førte til forferdelig lukt og avføring som fløt.

Skipet ble tauet mot land av redningsbåter. Men det gikk sakte. Farten var like stor som farten til en gressklipper, ifølge den amerikanske nyhetskanalen CNN.

Torsdag kveld kom passasjerene endelig i land i byen Mobile i delstaten Alabama i USA. Da veivet folk med håndklær og lommelykter. Noen hadde skrevet nødropet «S.O.S.» på et stort laken. Andre hadde skrevet «We R Not OK». Det betyr «Vi har det ikke bra».

Folk på skipet fortalte at de hadde det forferdelig. Doene ble etter hvert så fulle at mange brukte plastposer i stedet. Stanken av kloakk skal ha vært helt grusom.

– Det jeg gleder meg mest til, er å få en do som fungerer. Og å ikke måtte puste inn lukten av avføring, sier Jacob Combs fra delstaten Texas.

Men 30-åringen roste de som jobber på skipet.

– Bare se for deg møkka. Folk var helt gale og gjorde fra seg i vasker og dusjer. Det var umenneskelig. Mannskapet måtte gå inn og vaske opp alt. De vasket hele tiden, sier han.

Lufteanleggene i lugarene sluttet også å virke. Gulvene var dekket av skittent vann. I kaldt vær måtte folk pakke seg inn i morgenkåper.

Folk måtte også vente i opptil fire timer i kø for å få mat. Og maten var bare brødskiver med litt tomat og majones. Onsdag kom kystvakten med et apparat for å lage strøm. Da fikk folk endelig varm mat.